Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Οι Roma Reporters στο «SalonIC: Symbiosis ‘n’ Interculturality»





H ομάδα φωτογραφίας του «Φάρου του κόσμου» Roma Reporters συμμετείχε στο Φεστιβάλ «SalonIC: SymbiosisnInterculturality», στο Μουσείο Προσφύγων, στην Πολιτιστική Γειτονιά του Δήμου Νεάπολης Συκεών, στις 24 και 25 Νοεμβρίου. Καθ όλη την διάρκεια του 2ημέρου υπήρχε  έκθεση φωτογραφίας της ομάδας στους χώρους του Φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας περιελάβανε
Περιήγηση στο Μουσείο 
(Φωτογραφική έκθεση από το φωτογραφικό αρχείο της Πολιτιστικής Γειτονιάς &  από τις ομάδες φωτογραφίας της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ & του ‘Φάρου του Κόσμου’)
Βιωματικό παιχνίδι  για παιδιά από το Εργαστήρι χωρίς σύνορα με τίτλο «Στιγμές καθημερινότητας 
από τη Θεσσαλονίκη του τότε & του σήμερα»
Street Art Εργαστήρι για παιδιά & έφηβους από την Ειρήνη Καζαμιάκη (Μουσειολόγο)με τίτλο «Ας Μιλήσουμε για…την Τέχνη του Δρόμου»
Βιωματική Παράσταση Ομάδας Προσφύγων
(Kέντρο Ημέρας Προσφύγων ΑΛΚΥΟΝΗ) 
Η ομάδα περίμενε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία το φεστιβάλ και χάρηκε που ένιωσε ότι ήταν μέρος μιας μεγάλη συλλογικής εργασίας.



Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας περιλάμβανε εκτός από την έκθεση φωτογραφίας και εργαστήριο από την ομάδα Ρομποτικής του «Φάρου του κόσμου» στον ίδιο χώρο.
Ακολούθησαν
Περιήγηση στην ιστορία της Άνω Πόλης  που ξεκίνησε από τον Πύργο Τριγωνίου και ολοκληρώθηκε στο  Μουσείο Προσφύγων.
Εργαστήρι Κόμικ  για παιδιά & έφηβους με τίτλο «H Θεσσαλονίκη από το Παρελθόν στο Μέλλον» 
H ομάδα Φωτογραφίας και η ομάδα ρομποτικής του «Φάρου του κόσμου» συμμετείχαν στο SalonIC: Symbiosis ‘n’ InterCulturality.
Η πρώτη έκθεση της ομάδας φωτογραφίας  «Faros - Reporter»  παρουσιάστηκε μαζί με άλλες στο 2ήμερο φεστιβάλ, καθώς και η ομάδα Ρομποτικής «FAR.GO.BOTS Dynasty» η οποία και μίλησε για την λαμπρή ιστορία των ομάδων ρομποτικής του «Φάρου του κόσμου» που διαπρέπουν τα τελευταία 6 χρόνια σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Το κοινό άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τρυφερές, συγκινητικές και αυθόρμητες ιστορίες από τα μικρά παιδιά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου