Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Οι Roma Reporters ανέκριναν τον γνωστό Youtuber Panos Dent Game!

Οι Roma Reporters ανέκριναν τον γνωστό Youtuber Panos Dent Game και δημοσίευσαν την συνέντευξη στο μεγαλύτερο site της πόλης στην Παράλλαξη.
 https://parallaximag.gr/thessaloniki/oi-roma-reporters-anekrinan-ton-gnosto-youtuber-panos-dent-game




Οι  Roma Reporters  είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας και πολυμέσων,  που  πραγματοποιείται από τον «Φάρο του κόσμου» με  Δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετέχουν σε αυτό παιδιά από τον Δενδροπόταμο που αγαπάνε τη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία και το βίντεο. Στα πλαίσια της ενότητας των συνεντεύξεων ζητήθηκε από τα παιδιά της ομάδας(*) να επιλέξουν έναν άνθρωπο που θα ήθελαν να συναντήσουν περισσότερο από κάθε άλλον για να του πάρουν συνέντευξη. Σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε πως αυτός είναι ο Πάνος ο αγαπημένος τους Youtuber. O Πάνος Ευταξίας γνωστός σε όλους ως Panos Dent Game δέχτηκε με χαρά να περάσει μια ημέρα με τα παιδιά και τους επιφύλαξε και  μια έκπληξη. Έφερε στην παρέα μια άλλη αγαπημένη Youtuber των παιδιών την Κωνσταντίνα. Αυτή είναι η ιστορία τους όπως  μας την διηγήθηκαν
Παναγιώτη από πού κατάγεσαι;
Είμαι από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκα γιατί σπουδάζω εδώ και παράλληλα δουλεύω.
Τι σπουδάζεις;
Σπουδάζω οδοντιατρική. Έτσι βγαίνει και το όνομα του καναλιού στο Youtube Panos Dent από το Dentist που είναι οδοντίατρος στα Αγγλικά. Όταν είχα ξεκινήσει το κανάλι είχα βάλει απλά το όνομα μου Παναγιώτης Ευταξίας, δεν είχα όνομα καναλιού. Ο κάθε ένας έχει ένα όνομα. Οπότε  σκέφτηκα τι είναι αυτό που με χαρακτηρίζει και το έκανα Panos Dent.
Γιατί διάλεξες να σπουδάσεις οδοντίατρος;
 Ο πατέρας μου είναι οδοντίατρος. Σαν επάγγελμα το ήξερα από αυτόν και μου άρεσε. Μεγάλωσα από μικρός σε αυτό το περιβάλλον. Ήξερα ότι έπρεπε να  διαβάσω πολύ για να περάσω και μάλιστα δεν πέρασα από την πρώτη φορά, δεν τα είχα καταφέρει. Έκατσα όμως ένα χρόνο διάβασα έγραψα καλύτερα και πέρασα. Γ αυτό να μην απογοητεύεστε αν από την πρώτη φορά δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε ένα στόχο, ένα όνειρο σας.
Πώς ήταν τα παιδιά σου χρόνια;
Τα παιδιά μου χρόνια μοιάζουν με τα δικά σας. Δεν είχαμε βέβαια το Youtube για να βλέπουμε video, αλλά έπαιζα ποδόσφαιρο, ασχολούμουν με αθλήματα για πολλά χρόνια και είχα το Playstation 2 και έπαιζα πολλά ηλεκτρονικά γ αυτό και τώρα ασχολούμαι με τα παιχνίδια. Μου άρεσε να βγαίνω να σκαρφαλώνω, να τρέχω με τους φίλους μου, να κάνουμε βόλτες, να πηγαίνουμε στην παραλία.  
Πως ξεκίνησες να παίζεις video game;
Μικρός με τον αδελφό μου, μας άρεσε να παίζουμε, στην πορεία έβγαιναν συνέχεια καινούργια παιχνίδια. Μου άρεσε να οδηγώ, να πυροβολώ και αργότερα βγήκαν και άλλα ακόμα πιο ωραία παιχνίδια. Το μείωσα πολύ όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο για να διαβάσω περισσότερο. Για να μην σταματήσω όμως και να παίζω αποφάσισα να γράφω με μια κάμερα τα παιχνίδια που έπαιζα και να τα ανεβάζω στο ίντερνετ και έτσι ξεκίνησα να κάνω τα βίντεο.







Γιατί αποφάσισες να γίνεις Youtuber;
Τα βίντεο μου δεν συνδέονται αποκλειστικά με το gaming. Τα πρώτα βιντεάκια που  έκανα ήταν ασκήσεις Capoeira. Τα πόσταρα στο facebook για να τα δει ο κόσμος. Έτσι έμαθα να χρησιμοποιώ την κάμερα και να ασχολούμαι με τα βίντεο. Μου άρεσε να τα μοιράζομαι, να μου γράφουν σχόλια από κάτω, να μου λένε αν τους άρεσε η δεν τους άρεσε. Αυτή ήταν η αρχή και έφτασα σήμερα να έχω 300.000 συνδρομητές και πολύ μεγάλη αποδοχή και συμμετοχή από τον κόσμο.
Πως γίνεται και στο βίντεο σου δείχνει και εσένα και το πως παίζεις;
 Η μία κάμερα δείχνει εμένα και ένα πρόγραμμα γράφει το παιχνίδι μου. Στο τέλος στο μοντάζ βάζω την εικόνα που δείχνει εμένα και μικραίνω το βίντεο που δείχνει το παιχνίδι και βάζω το ένα πάνω στο άλλο.
Πως ετοιμάζεις τα βίντεο σου και  ποια είναι τα πιο δύσκολα;
Τα δυσκολότερα είναι τα vlog βίντεο. Στα παιχνίδια πατάω και γράφω το παιχνίδι που παίζω και μετά πρέπει να κάνω μοντάζ. Το vlog έχει μια διαφορετική λογική και διαδικασία. Θα πρέπει να πάω ένα ταξίδι, να πάω μiα βόλτα και να κουβαλάω τον εξοπλισμό, τις κάμερες και να τραβάω στο αμάξι, όταν περπατάω, στην παραλία. Μου παίρνει μια ολόκληρη ημέρα για να κάνω ένα βίντεο και μετά πρέπει να βάλω μουσική, να κάνω το μοντάζ.
Κατά πόσο πιστεύεις ότι η τεχνολογία είτε στους επαγγελματίες, είτε στους απλούς χρήστες στερεί την εμπειρία και την απόλαυση της πραγματικής ζωής. Όταν είσαι πίσω από μια οθόνη για να αποτυπώσεις την στιγμή, την ζεις τελικά την στιγμή αυτή;
Συμβαίνει αυτό σε όλους μας. Αντί να παρατηρούμε κάτι, να ζούμε την στιγμή κοιτάμε αμέσως πως θα βγάλουμε φωτογραφία. Πρόσφατα πήγα στην Ρόδο. Πέρασα αρκετή ώρα από την βόλτα μου τραβώντας με την κάμερα. Προσπαθούσα όμως πέρα από το να κάνω την δουλειά μου να δω γύρω μου το χώρο και να ζήσω την εμπειρία. Θα πρέπει ο καθένας να βρει την ισορροπία μέσα του για το πόσο προσκολλημένος πρέπει να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι επικίνδυνο και εθιστικό το Gaming;
Ένα μαχαίρι είναι επικίνδυνο αλλά και χρηστικό. Μπορείς να τραυματίσεις κάποιον αλλά μπορείς και να κόψεις. Το Gaming είναι σαν το μαχαίρι. Αν κάθεσαι και παίζεις 15 ώρες την ημέρα είναι επικίνδυνο. Αν το κάνεις για διασκέδαση και παίζεις με τους φίλους σου και κοινωνικοποιείσαι είναι καλό. Έχει να κάνει με την χρήση. Το ίδιο ισχύει για σχεδόν όλα τα πράγματα. Πχ για το αυτοκίνητο, για ένα φάρμακο.
Το target group σου ποιο είναι;
Στο gaming από παιδιά 6 ετών που αρχίζουν και καταλαβαίνουν πώς να παίζουν μέχρι όποια ηλικία μπορείς να φανταστείς γιατί το παιχνίδι δεν έχει ηλικιακά όρια. Το vlog το βλέπει ένα λίγο μεγαλύτερο κοινό και όχι παιδιά, γιατί στους μεγαλύτερους αρέσει να κάνουν ταξίδια να μαθαίνουν κάτι καινούργιο.



Έχεις έναν ξεχωριστό χώρο που είναι εξοπλισμένος με κάμερες και κάνεις εκεί τα βίντεο σου;
Στην αρχή όπως όλοι ξεκίνησα από το σπίτι. Εκεί που ζούσα, εκεί που κοιμόμουν στο γραφείο μου δίπλα, έκανα τα βίντεο. Αργότερα άρχισα να χρειάζομαι μεγαλύτερο χώρο, ένα χώρο δικό μου, να ξυπνάω και να λέω ότι πάω στην δουλειά μου. Δεν ήθελα εκεί που είναι ο προσωπικός μου  χώρος εκεί να είναι η δουλειά μου και έτσι σκεφτήκαμε μαζί με έναν άλλο YouTuber φίλο μου τον Άλεξ να νοικιάσουμε μαζί ένα στούντιο , να κάνουμε και βίντεο μαζί, να μιλάμε και έτσι έχουμε ένα δικό μας χώρο μόνο για να φτιάχνουμε βίντεο.
Σου αρέσουν τα ταξίδια;
Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γιατί έχεις την ευκαιρία να δεις πως ζουν οι άλλοι άνθρωποι, κάτι που δεν έχεις την ευκαιρία αν είσαι μόνο σε ένα μέρος, σ αυτό που ζεις εσύ. Ταξιδεύοντας βλέπεις πολλά διαφορετικά πράγματα, γεμίζεις εμπειρίες και νέες εικόνες. Μου αρέσει η πολιπολιτισμικότητα που υπάρχει σε πολλές περιοχές στην Ευρώπη όπως στην Αγγλία. Είναι όμορφο να ταξιδεύεις.
Ποια είναι τα χόμπι σου;
Η γυμναστική , οι πολεμικές τέχνες η capoeira, να φτιάχνω βίντεο και να παίζω κάτι που εκτός από δουλειά είναι και χόμπι γιατί το διασκεδάζω. Μ αρέσει να διαβάζω βιβλία και μου αρέσουν τα αυτοκίνητα.
Ποια ήταν η γνώμη σου για τον Δενδροπόταμο για την γειτονιά που επισκέφθηκες και τι γνώμη σχημάτισες τώρα που ήρθες;
Από αυτά που ακούς να λένε για την περιοχή φοβάσαι, δεν είναι μια περιοχή που θα την επιλέξεις για να έρθεις για βόλτα ή για καφέ. Δεν πρόλαβα να δω πολλά από την γειτονιά. Είδα εσάς που είστε πάρα πολύ ευγενικά παιδιά και μου αρέσει πραγματικά πάρα πολύ αυτό που βλέπω. Είμαι σίγουρος ότι παρ όλο που είναι μια περιοχή διαφορετική από τις άλλες της Θεσσαλονίκης και παρ όλες τις φήμες που κυκλοφορούν έχει ωραία σπίτια, καταπληκτικά σχολεία, υπάρχει μια ανάπτυξη, οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί.  Εύχομαι να γίνεται η περιοχή κάθε μέρα και καλύτερη και πιο ποιοτική.
Και εμείς πιστεύαμε ότι ένας youtuber gamer παίζει μόνο παιχνίδια και ενδιαφέρεται μόνο  γ αυτά ενώ εσείς κάνετέ πολλά ακόμα πράγματα.
Το Youtube είναι πολλά. Δεν είναι μόνο ατελείωτες ώρες παιχνίδι. Είναι επικοινωνία, μοιράζεσαι πράγματα με τους ανθρώπους, είναι ευθύνη γιατί ο κόσμος περιμένει από εσένα κάποια πράγματα. Έχει μέσα του φαντασία, πρόκληση, τέχνη, συναίσθημα.  
Τι όνειρα έχεις για το μέλλον;
Τι θέλουμε όλοι, να είμαστε ευτυχισμένοι, να ζούμε καλά, να κάνουμε ένα δικό μας σπίτι, μια οικογένεια. Απλά πράγματα θέλω και εγώ.
Θέλουμε να κάνουμε μερικές ερωτήσεις και στην Κωνσταντίνα, για την δική της σχέση με το Youtube
Εγώ δεν είχα καμία σχέση με τα βίντεο και με το Youtube, δεν ήξερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό. Ξεκίνησε ο Παναγιώτης να το κάνει και τον βοηθούσα λίγο, σιγά σιγά έμαθα να κάνω τα πάντα, έμαθα να βγάζω φωτογραφίες, να κάνω photoshop, εξοικειώθηκα και λίγο με την κάμερα γιατί στην αρχή ήμουν πολύ ντροπαλή και ξεκίνησα και  εγώ να κάνω βίντεο. Έχω το δικό μου κανάλι το  https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1+ το οποίο έχει ξεπεράσει τους 100.000 συνδρομητές. Είμαι πιο ελεύθερη δεν έχει το δικό μου κανάλι μια θεματική και μόνο, παίζω παιχνίδια, μαγειρεύω, κάνω vlog.
Πως ξεκίνησε η σχέση σου με τον Παναγιώτη;
Είχαμε γνωριστεί στην capoeira γιατί έκανα και εγώ, τον ήξερα από την σχολή, ήμασταν μαζί στην οδοντιατρική και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Στην αρχή ο Πάνος διάβαζε συνέχεια οδοντιατρικά βιβλία. Είχε πάρει μια κάμερα και αρχικά φωτογραφίζαμε στόματα, κάποια ωραία σφραγίσματα. Μετά ήρθε και το Youtube. Εγώ ξεκίνησα και την εργασία μου ως οδοντίατρος στα Νέα Μουδανιά στην Χαλκιδικής και τα βίντεο τα κάνω παράλληλα.
Θα κάνετε μαζί μας λίγη Capoeira πριν φύγετε;
Φυσικά με μεγάλη μας χαρά. Θα παρακολουθήσουμε και λίγο από την προπόνηση σας.

Περισσότερα για τον Panos Dent Games
(*) Την συνέντευξη πραγματοποίησαν με την καθοδήγηση του Γιώργου Τσιτιρίδη οι : Γιώργος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μπαχάρης, Νίκος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μακρής, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μπατιάς, Κώστας Μπαχάρης, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, Πασχάλης Τσακίρης, Κώστας Παναγιωτίδης, Αντώνης Κανάλης όλοι τους μαθητές δημοτικού.
 

Οι Roma Reporters είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας και πολυμέσων, που πραγματοποιείται από τον «Φάρο του κόσμου» με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετέχουν σε αυτό παιδιά από τον Δενδροπόταμο που αγαπάνε τη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία και το βίντεο. Στα πλαίσια της ενότητας των συνεντεύξεων, ζητήθηκε από τα παιδιά της ομάδας(*) να επιλέξουν έναν άνθρωπο που θα ήθελαν να συναντήσουν περισσότερο από κάθε άλλον για να του πάρουν συνέντευξη. Σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε πως αυτός είναι ο Πάνος, ο αγαπημένος τους Youtuber. O Πάνος Ευταξίας, γνωστός σε όλους ως Panos Dent Game, δέχτηκε με χαρά να περάσει μια μέρα με τα παιδιά και τους επιφύλαξε και μια έκπληξη. Έφερε στην παρέα μια άλλη αγαπημένη Youtuber των παιδιών, την Κωνσταντίνα. Αυτή είναι η ιστορία τους όπως μας την διηγήθηκαν. Παναγιώτη, από πού κατάγεσαι; Είμαι από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκα γιατί σπουδάζω εδώ και παράλληλα δουλεύω. Τι σπουδάζεις; Σπουδάζω οδοντιατρική. Έτσι βγαίνει και το όνομα του καναλιού στο Youtube, Panos Dent από το Dentist, που είναι οδοντίατρος στα Αγγλικά. Όταν είχα ξεκινήσει το κανάλι είχα βάλει απλά το όνομά μου, Παναγιώτης Ευταξίας, δεν είχα όνομα καναλιού. Ο κάθε ένας έχει ένα όνομα. Οπότε σκέφτηκα τι είναι αυτό που με χαρακτηρίζει και το έκανα Panos Dent. Γιατί διάλεξες να σπουδάσεις οδοντίατρος; Ο πατέρας μου είναι οδοντίατρος. Σαν επάγγελμα το ήξερα από αυτόν και μου άρεσε. Μεγάλωσα από μικρός σε αυτό το περιβάλλον. Ήξερα ότι έπρεπε να διαβάσω πολύ για να περάσω και μάλιστα δεν πέρασα από την πρώτη φορά, δεν τα είχα καταφέρει. Έκατσα όμως έναν χρόνο, διάβασα, έγραψα καλύτερα και πέρασα. Γι’ αυτό να μην απογοητεύεστε αν από την πρώτη φορά δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε έναν στόχο, ένα όνειρό σας. Πώς ήταν τα παιδιά σου χρόνια; Τα παιδιά μου χρόνια μοιάζουν με τα δικά σας. Δεν είχαμε βέβαια το Youtube για να βλέπουμε video, αλλά έπαιζα ποδόσφαιρο, ασχολούμουν με αθλήματα για πολλά χρόνια και είχα το Playstation 2 και έπαιζα πολλά ηλεκτρονικά, γι’ αυτό και τώρα ασχολούμαι με τα παιχνίδια. Μου άρεσε να βγαίνω, να σκαρφαλώνω, να τρέχω με τους φίλους μου, να κάνουμε βόλτες, να πηγαίνουμε στην παραλία. Πώς ξεκίνησες να παίζεις video game; Μικρός με τον αδελφό μου, μας άρεσε να παίζουμε, στην πορεία έβγαιναν συνέχεια καινούργια παιχνίδια. Μου άρεσε να οδηγώ, να πυροβολώ και αργότερα βγήκαν και άλλα ακόμα πιο ωραία παιχνίδια. Το μείωσα πολύ όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο για να διαβάσω περισσότερο. Για να μην σταματήσω όμως και να παίζω, αποφάσισα να γράφω με μια κάμερα τα παιχνίδια που έπαιζα και να τα ανεβάζω στο ίντερνετ και έτσι ξεκίνησα να κάνω τα βίντεο.

Read more at: https://parallaximag.gr/thessaloniki/oi-roma-reporters-anekrinan-ton-gnosto-youtuber-panos-dent-game
Οι Roma Reporters ανέκριναν τον γνωστό Youtuber Panos Dent Game! Από Γιώργος Τσιτιρίδης - June 27, 2019 0 Share Οι Roma Reporters είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας και πολυμέσων, που πραγματοποιείται από τον «Φάρο του κόσμου» με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετέχουν σε αυτό παιδιά από τον Δενδροπόταμο που αγαπάνε τη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία και το βίντεο. Στα πλαίσια της ενότητας των συνεντεύξεων, ζητήθηκε από τα παιδιά της ομάδας(*) να επιλέξουν έναν άνθρωπο που θα ήθελαν να συναντήσουν περισσότερο από κάθε άλλον για να του πάρουν συνέντευξη. Σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε πως αυτός είναι ο Πάνος, ο αγαπημένος τους Youtuber. O Πάνος Ευταξίας, γνωστός σε όλους ως Panos Dent Game, δέχτηκε με χαρά να περάσει μια μέρα με τα παιδιά και τους επιφύλαξε και μια έκπληξη. Έφερε στην παρέα μια άλλη αγαπημένη Youtuber των παιδιών, την Κωνσταντίνα. Αυτή είναι η ιστορία τους όπως μας την διηγήθηκαν. Παναγιώτη, από πού κατάγεσαι; Είμαι από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκα γιατί σπουδάζω εδώ και παράλληλα δουλεύω. Τι σπουδάζεις; Σπουδάζω οδοντιατρική. Έτσι βγαίνει και το όνομα του καναλιού στο Youtube, Panos Dent από το Dentist, που είναι οδοντίατρος στα Αγγλικά. Όταν είχα ξεκινήσει το κανάλι είχα βάλει απλά το όνομά μου, Παναγιώτης Ευταξίας, δεν είχα όνομα καναλιού. Ο κάθε ένας έχει ένα όνομα. Οπότε σκέφτηκα τι είναι αυτό που με χαρακτηρίζει και το έκανα Panos Dent. Γιατί διάλεξες να σπουδάσεις οδοντίατρος; Ο πατέρας μου είναι οδοντίατρος. Σαν επάγγελμα το ήξερα από αυτόν και μου άρεσε. Μεγάλωσα από μικρός σε αυτό το περιβάλλον. Ήξερα ότι έπρεπε να διαβάσω πολύ για να περάσω και μάλιστα δεν πέρασα από την πρώτη φορά, δεν τα είχα καταφέρει. Έκατσα όμως έναν χρόνο, διάβασα, έγραψα καλύτερα και πέρασα. Γι’ αυτό να μην απογοητεύεστε αν από την πρώτη φορά δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε έναν στόχο, ένα όνειρό σας. Πώς ήταν τα παιδιά σου χρόνια; Τα παιδιά μου χρόνια μοιάζουν με τα δικά σας. Δεν είχαμε βέβαια το Youtube για να βλέπουμε video, αλλά έπαιζα ποδόσφαιρο, ασχολούμουν με αθλήματα για πολλά χρόνια και είχα το Playstation 2 και έπαιζα πολλά ηλεκτρονικά, γι’ αυτό και τώρα ασχολούμαι με τα παιχνίδια. Μου άρεσε να βγαίνω, να σκαρφαλώνω, να τρέχω με τους φίλους μου, να κάνουμε βόλτες, να πηγαίνουμε στην παραλία. Πώς ξεκίνησες να παίζεις video game; Μικρός με τον αδελφό μου, μας άρεσε να παίζουμε, στην πορεία έβγαιναν συνέχεια καινούργια παιχνίδια. Μου άρεσε να οδηγώ, να πυροβολώ και αργότερα βγήκαν και άλλα ακόμα πιο ωραία παιχνίδια. Το μείωσα πολύ όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο για να διαβάσω περισσότερο. Για να μην σταματήσω όμως και να παίζω, αποφάσισα να γράφω με μια κάμερα τα παιχνίδια που έπαιζα και να τα ανεβάζω στο ίντερνετ και έτσι ξεκίνησα να κάνω τα βίντεο. Γιατί αποφάσισες να γίνεις Youtuber; Τα βίντεό μου δεν συνδέονται αποκλειστικά με το gaming. Τα πρώτα βιντεάκια που έκανα ήταν ασκήσεις Capoeira. Τα πόσταρα στο facebook για να τα δει ο κόσμος. Έτσι έμαθα να χρησιμοποιώ την κάμερα και να ασχολούμαι με τα βίντεο. Μου άρεσε να τα μοιράζομαι, να μου γράφουν σχόλια από κάτω, να μου λένε αν τους άρεσε ή δεν τους άρεσε. Αυτή ήταν η αρχή και έφτασα σήμερα να έχω 300.000 συνδρομητές και πολύ μεγάλη αποδοχή και συμμετοχή από τον κόσμο. Πώς γίνεται και στο βίντεο σου δείχνει και εσένα και το πώς παίζεις; Η μία κάμερα δείχνει εμένα και ένα πρόγραμμα γράφει το παιχνίδι μου. Στο τέλος, στο μοντάζ, βάζω την εικόνα που δείχνει εμένα και μικραίνω το βίντεο που δείχνει το παιχνίδι και βάζω το ένα πάνω στο άλλο. Πώς ετοιμάζεις τα βίντεό σου και ποια είναι τα πιο δύσκολα; Τα δυσκολότερα είναι τα vlog βίντεο. Στα παιχνίδια πατάω και γράφω το παιχνίδι που παίζω και μετά πρέπει να κάνω μοντάζ. Το vlog έχει μια διαφορετική λογική και διαδικασία. Θα πρέπει να πάω ένα ταξίδι, να πάω μια βόλτα και να κουβαλάω τον εξοπλισμό, τις κάμερες και να τραβάω στο αμάξι, όταν περπατάω, στην παραλία. Μου παίρνει μια ολόκληρη μέρα για να κάνω ένα βίντεο και μετά πρέπει να βάλω μουσική, να κάνω το μοντάζ. Κατά πόσο πιστεύεις ότι η τεχνολογία, είτε στους επαγγελματίες, είτε στους απλούς χρήστες, στερεί την εμπειρία και την απόλαυση της πραγματικής ζωής; Όταν είσαι πίσω από μια οθόνη για να αποτυπώσεις την στιγμή, την ζεις τελικά την στιγμή αυτή; Συμβαίνει αυτό σε όλους μας. Αντί να παρατηρούμε κάτι, να ζούμε την στιγμή, κοιτάμε αμέσως πώς θα βγάλουμε φωτογραφία. Πρόσφατα πήγα στην Ρόδο. Πέρασα αρκετή ώρα από την βόλτα μου τραβώντας με την κάμερα. Προσπαθούσα όμως, πέρα από το να κάνω την δουλειά μου, να δω γύρω μου τον χώρο και να ζήσω την εμπειρία. Θα πρέπει ο καθένας να βρει την ισορροπία μέσα του για το πόσο προσκολλημένος πρέπει να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι επικίνδυνο και εθιστικό το gaming; Ένα μαχαίρι είναι επικίνδυνο, αλλά και χρηστικό. Μπορείς να τραυματίσεις κάποιον αλλά μπορείς και να κόψεις. Το gaming είναι σαν το μαχαίρι. Αν κάθεσαι και παίζεις 15 ώρες την ημέρα είναι επικίνδυνο. Αν το κάνεις για διασκέδαση και παίζεις με τους φίλους σου και κοινωνικοποιείσαι είναι καλό. Έχει να κάνει με την χρήση. Το ίδιο ισχύει για σχεδόν όλα τα πράγματα. Π.χ. για το αυτοκίνητο, για ένα φάρμακο. Το target group σου ποιο είναι; Στο gaming, από παιδιά 6 ετών που αρχίζουν και καταλαβαίνουν πώς να παίζουν, μέχρι όποια ηλικία μπορείς να φανταστείς, γιατί το παιχνίδι δεν έχει ηλικιακά όρια. Το vlog το βλέπει ένα λίγο μεγαλύτερο κοινό και όχι παιδιά, γιατί στους μεγαλύτερους αρέσει να κάνουν ταξίδια να μαθαίνουν κάτι καινούργιο. Έχεις έναν ξεχωριστό χώρο που είναι εξοπλισμένος με κάμερες και κάνεις εκεί τα βίντεο σου; Στην αρχή, όπως όλοι, ξεκίνησα από το σπίτι. Εκεί που ζούσα, εκεί που κοιμόμουν, στο γραφείο μου δίπλα, έκανα τα βίντεο. Αργότερα, άρχισα να χρειάζομαι μεγαλύτερο χώρο, έναν χώρο δικό μου, να ξυπνάω και να λέω ότι πάω στην δουλειά μου. Δεν ήθελα εκεί που είναι ο προσωπικός μου χώρος, εκεί να είναι η δουλειά μου, και έτσι σκεφτήκαμε μαζί με έναν άλλο YouTuber φίλο μου, τον Άλεξ, να νοικιάσουμε μαζί ένα στούντιο, να κάνουμε και βίντεο μαζί, να μιλάμε, και έτσι έχουμε έναν δικό μας χώρο μόνο για να φτιάχνουμε βίντεο. Σου αρέσουν τα ταξίδια; Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γιατί έχεις την ευκαιρία να δεις πώς ζουν οι άλλοι άνθρωποι, κάτι που δεν έχεις την ευκαιρία αν είσαι μόνο σε ένα μέρος, σ’ αυτό που ζεις εσύ. Ταξιδεύοντας βλέπεις πολλά διαφορετικά πράγματα, γεμίζεις εμπειρίες και νέες εικόνες. Μου αρέσει η πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει σε πολλές περιοχές στην Ευρώπη, όπως στην Αγγλία. Είναι όμορφο να ταξιδεύεις. Ποια είναι τα χόμπι σου; Η γυμναστική, οι πολεμικές τέχνες, η capoeira, να φτιάχνω βίντεο και να παίζω κάτι που εκτός από δουλειά είναι και χόμπι, γιατί το διασκεδάζω. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και μου αρέσουν τα αυτοκίνητα. Ποια ήταν η γνώμη σου για τον Δενδροπόταμο για την γειτονιά που επισκέφτηκες και τι γνώμη σχημάτισες τώρα που ήρθες; Από αυτά που ακούς να λένε για την περιοχή φοβάσαι, δεν είναι μια περιοχή που θα την επιλέξεις για να έρθεις για βόλτα ή για καφέ. Δεν πρόλαβα να δω πολλά από την γειτονιά. Είδα εσάς που είστε πάρα πολύ ευγενικά παιδιά και μου αρέσει πραγματικά πάρα πολύ αυτό που βλέπω. Είμαι σίγουρος ότι παρόλο που είναι μια περιοχή διαφορετική από τις άλλες της Θεσσαλονίκης και παρόλες τις φήμες που κυκλοφορούν, έχει ωραία σπίτια, καταπληκτικά σχολεία, υπάρχει μια ανάπτυξη, οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί. Εύχομαι να γίνεται η περιοχή κάθε μέρα και καλύτερη και πιο ποιοτική. Και εμείς πιστεύαμε ότι ένας Youtuber gamer παίζει μόνο παιχνίδια και ενδιαφέρεται μόνο γι’ αυτά ενώ εσείς κάνετε πολλά ακόμα πράγματα. Το Youtube είναι πολλά. Δεν είναι μόνο ατελείωτες ώρες παιχνίδι. Είναι επικοινωνία, μοιράζεσαι πράγματα με τους ανθρώπους, είναι ευθύνη, γιατί ο κόσμος περιμένει από εσένα κάποια πράγματα. Έχει μέσα του φαντασία, πρόκληση, τέχνη, συναίσθημα. Τι όνειρα έχεις για το μέλλον; Τι θέλουμε όλοι, να είμαστε ευτυχισμένοι, να ζούμε καλά, να κάνουμε ένα δικό μας σπίτι, μια οικογένεια. Απλά πράγματα θέλω και εγώ. Θέλουμε να κάνουμε μερικές ερωτήσεις και στην Κωνσταντίνα, για την δική της σχέση με το Youtube. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με τα βίντεο και με το Youtube, δεν ήξερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό. Ξεκίνησε ο Παναγιώτης να το κάνει και τον βοηθούσα λίγο, σιγά σιγά έμαθα να κάνω τα πάντα, έμαθα να βγάζω φωτογραφίες, να κάνω photoshop, εξοικειώθηκα και λίγο με την κάμερα, γιατί στην αρχή ήμουν πολύ ντροπαλή και ξεκίνησα κι εγώ να κάνω βίντεο. Έχω το δικό μου κανάλι, το οποίο έχει ξεπεράσει τους 100.000 συνδρομητές. Είμαι πιο ελεύθερη, δεν έχει το δικό μου κανάλι μια θεματική και μόνο, παίζω παιχνίδια, μαγειρεύω, κάνω vlog. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τον Παναγιώτη; Είχαμε γνωριστεί στην capoeira, γιατί έκανα και εγώ, τον ήξερα από την σχολή, ήμασταν μαζί στην οδοντιατρική και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Στην αρχή, ο Πάνος διάβαζε συνέχεια οδοντιατρικά βιβλία. Είχε πάρει μια κάμερα και αρχικά φωτογραφίζαμε στόματα, κάποια ωραία σφραγίσματα. Μετά ήρθε και το Youtube. Εγώ ξεκίνησα και την εργασία μου ως οδοντίατρος στα Νέα Μουδανιά στην Χαλκιδική και τα βίντεο τα κάνω παράλληλα. Θα κάνετε μαζί μας λίγη Capoeira πριν φύγετε; Φυσικά, με μεγάλη μας χαρά. Θα παρακολουθήσουμε και λίγο από την προπόνηση σας. Περισσότερα για τον Panos Dent Games: Το κανάλι του για gaming στο Youtube ΕΔΩ Το vlog κανάλι του στο Youtube ΕΔΩ Το instagram του ΕΔΩ (*) Την συνέντευξη πραγματοποίησαν με την καθοδήγηση του Γιώργου Τσιτιρίδη οι: Γιώργος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μπαχάρης, Νίκος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μακρής, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μπατιάς, Κώστας Μπαχάρης, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, Πασχάλης Τσακίρης, Κώστας Παναγιωτίδης, Αντώνης Κανάλης όλοι τους μαθητές δημοτικού.

Read more at: https://parallaximag.gr/thessaloniki/oi-roma-reporters-anekrinan-ton-gnosto-youtuber-panos-dent-game
Οι Roma Reporters ανέκριναν τον γνωστό Youtuber Panos Dent Game! Από Γιώργος Τσιτιρίδης - June 27, 2019 0 Share Οι Roma Reporters είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας και πολυμέσων, που πραγματοποιείται από τον «Φάρο του κόσμου» με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετέχουν σε αυτό παιδιά από τον Δενδροπόταμο που αγαπάνε τη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία και το βίντεο. Στα πλαίσια της ενότητας των συνεντεύξεων, ζητήθηκε από τα παιδιά της ομάδας(*) να επιλέξουν έναν άνθρωπο που θα ήθελαν να συναντήσουν περισσότερο από κάθε άλλον για να του πάρουν συνέντευξη. Σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε πως αυτός είναι ο Πάνος, ο αγαπημένος τους Youtuber. O Πάνος Ευταξίας, γνωστός σε όλους ως Panos Dent Game, δέχτηκε με χαρά να περάσει μια μέρα με τα παιδιά και τους επιφύλαξε και μια έκπληξη. Έφερε στην παρέα μια άλλη αγαπημένη Youtuber των παιδιών, την Κωνσταντίνα. Αυτή είναι η ιστορία τους όπως μας την διηγήθηκαν. Παναγιώτη, από πού κατάγεσαι; Είμαι από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκα γιατί σπουδάζω εδώ και παράλληλα δουλεύω. Τι σπουδάζεις; Σπουδάζω οδοντιατρική. Έτσι βγαίνει και το όνομα του καναλιού στο Youtube, Panos Dent από το Dentist, που είναι οδοντίατρος στα Αγγλικά. Όταν είχα ξεκινήσει το κανάλι είχα βάλει απλά το όνομά μου, Παναγιώτης Ευταξίας, δεν είχα όνομα καναλιού. Ο κάθε ένας έχει ένα όνομα. Οπότε σκέφτηκα τι είναι αυτό που με χαρακτηρίζει και το έκανα Panos Dent. Γιατί διάλεξες να σπουδάσεις οδοντίατρος; Ο πατέρας μου είναι οδοντίατρος. Σαν επάγγελμα το ήξερα από αυτόν και μου άρεσε. Μεγάλωσα από μικρός σε αυτό το περιβάλλον. Ήξερα ότι έπρεπε να διαβάσω πολύ για να περάσω και μάλιστα δεν πέρασα από την πρώτη φορά, δεν τα είχα καταφέρει. Έκατσα όμως έναν χρόνο, διάβασα, έγραψα καλύτερα και πέρασα. Γι’ αυτό να μην απογοητεύεστε αν από την πρώτη φορά δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε έναν στόχο, ένα όνειρό σας. Πώς ήταν τα παιδιά σου χρόνια; Τα παιδιά μου χρόνια μοιάζουν με τα δικά σας. Δεν είχαμε βέβαια το Youtube για να βλέπουμε video, αλλά έπαιζα ποδόσφαιρο, ασχολούμουν με αθλήματα για πολλά χρόνια και είχα το Playstation 2 και έπαιζα πολλά ηλεκτρονικά, γι’ αυτό και τώρα ασχολούμαι με τα παιχνίδια. Μου άρεσε να βγαίνω, να σκαρφαλώνω, να τρέχω με τους φίλους μου, να κάνουμε βόλτες, να πηγαίνουμε στην παραλία. Πώς ξεκίνησες να παίζεις video game; Μικρός με τον αδελφό μου, μας άρεσε να παίζουμε, στην πορεία έβγαιναν συνέχεια καινούργια παιχνίδια. Μου άρεσε να οδηγώ, να πυροβολώ και αργότερα βγήκαν και άλλα ακόμα πιο ωραία παιχνίδια. Το μείωσα πολύ όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο για να διαβάσω περισσότερο. Για να μην σταματήσω όμως και να παίζω, αποφάσισα να γράφω με μια κάμερα τα παιχνίδια που έπαιζα και να τα ανεβάζω στο ίντερνετ και έτσι ξεκίνησα να κάνω τα βίντεο. Γιατί αποφάσισες να γίνεις Youtuber; Τα βίντεό μου δεν συνδέονται αποκλειστικά με το gaming. Τα πρώτα βιντεάκια που έκανα ήταν ασκήσεις Capoeira. Τα πόσταρα στο facebook για να τα δει ο κόσμος. Έτσι έμαθα να χρησιμοποιώ την κάμερα και να ασχολούμαι με τα βίντεο. Μου άρεσε να τα μοιράζομαι, να μου γράφουν σχόλια από κάτω, να μου λένε αν τους άρεσε ή δεν τους άρεσε. Αυτή ήταν η αρχή και έφτασα σήμερα να έχω 300.000 συνδρομητές και πολύ μεγάλη αποδοχή και συμμετοχή από τον κόσμο. Πώς γίνεται και στο βίντεο σου δείχνει και εσένα και το πώς παίζεις; Η μία κάμερα δείχνει εμένα και ένα πρόγραμμα γράφει το παιχνίδι μου. Στο τέλος, στο μοντάζ, βάζω την εικόνα που δείχνει εμένα και μικραίνω το βίντεο που δείχνει το παιχνίδι και βάζω το ένα πάνω στο άλλο. Πώς ετοιμάζεις τα βίντεό σου και ποια είναι τα πιο δύσκολα; Τα δυσκολότερα είναι τα vlog βίντεο. Στα παιχνίδια πατάω και γράφω το παιχνίδι που παίζω και μετά πρέπει να κάνω μοντάζ. Το vlog έχει μια διαφορετική λογική και διαδικασία. Θα πρέπει να πάω ένα ταξίδι, να πάω μια βόλτα και να κουβαλάω τον εξοπλισμό, τις κάμερες και να τραβάω στο αμάξι, όταν περπατάω, στην παραλία. Μου παίρνει μια ολόκληρη μέρα για να κάνω ένα βίντεο και μετά πρέπει να βάλω μουσική, να κάνω το μοντάζ. Κατά πόσο πιστεύεις ότι η τεχνολογία, είτε στους επαγγελματίες, είτε στους απλούς χρήστες, στερεί την εμπειρία και την απόλαυση της πραγματικής ζωής; Όταν είσαι πίσω από μια οθόνη για να αποτυπώσεις την στιγμή, την ζεις τελικά την στιγμή αυτή; Συμβαίνει αυτό σε όλους μας. Αντί να παρατηρούμε κάτι, να ζούμε την στιγμή, κοιτάμε αμέσως πώς θα βγάλουμε φωτογραφία. Πρόσφατα πήγα στην Ρόδο. Πέρασα αρκετή ώρα από την βόλτα μου τραβώντας με την κάμερα. Προσπαθούσα όμως, πέρα από το να κάνω την δουλειά μου, να δω γύρω μου τον χώρο και να ζήσω την εμπειρία. Θα πρέπει ο καθένας να βρει την ισορροπία μέσα του για το πόσο προσκολλημένος πρέπει να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι επικίνδυνο και εθιστικό το gaming; Ένα μαχαίρι είναι επικίνδυνο, αλλά και χρηστικό. Μπορείς να τραυματίσεις κάποιον αλλά μπορείς και να κόψεις. Το gaming είναι σαν το μαχαίρι. Αν κάθεσαι και παίζεις 15 ώρες την ημέρα είναι επικίνδυνο. Αν το κάνεις για διασκέδαση και παίζεις με τους φίλους σου και κοινωνικοποιείσαι είναι καλό. Έχει να κάνει με την χρήση. Το ίδιο ισχύει για σχεδόν όλα τα πράγματα. Π.χ. για το αυτοκίνητο, για ένα φάρμακο. Το target group σου ποιο είναι; Στο gaming, από παιδιά 6 ετών που αρχίζουν και καταλαβαίνουν πώς να παίζουν, μέχρι όποια ηλικία μπορείς να φανταστείς, γιατί το παιχνίδι δεν έχει ηλικιακά όρια. Το vlog το βλέπει ένα λίγο μεγαλύτερο κοινό και όχι παιδιά, γιατί στους μεγαλύτερους αρέσει να κάνουν ταξίδια να μαθαίνουν κάτι καινούργιο. Έχεις έναν ξεχωριστό χώρο που είναι εξοπλισμένος με κάμερες και κάνεις εκεί τα βίντεο σου; Στην αρχή, όπως όλοι, ξεκίνησα από το σπίτι. Εκεί που ζούσα, εκεί που κοιμόμουν, στο γραφείο μου δίπλα, έκανα τα βίντεο. Αργότερα, άρχισα να χρειάζομαι μεγαλύτερο χώρο, έναν χώρο δικό μου, να ξυπνάω και να λέω ότι πάω στην δουλειά μου. Δεν ήθελα εκεί που είναι ο προσωπικός μου χώρος, εκεί να είναι η δουλειά μου, και έτσι σκεφτήκαμε μαζί με έναν άλλο YouTuber φίλο μου, τον Άλεξ, να νοικιάσουμε μαζί ένα στούντιο, να κάνουμε και βίντεο μαζί, να μιλάμε, και έτσι έχουμε έναν δικό μας χώρο μόνο για να φτιάχνουμε βίντεο. Σου αρέσουν τα ταξίδια; Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γιατί έχεις την ευκαιρία να δεις πώς ζουν οι άλλοι άνθρωποι, κάτι που δεν έχεις την ευκαιρία αν είσαι μόνο σε ένα μέρος, σ’ αυτό που ζεις εσύ. Ταξιδεύοντας βλέπεις πολλά διαφορετικά πράγματα, γεμίζεις εμπειρίες και νέες εικόνες. Μου αρέσει η πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει σε πολλές περιοχές στην Ευρώπη, όπως στην Αγγλία. Είναι όμορφο να ταξιδεύεις. Ποια είναι τα χόμπι σου; Η γυμναστική, οι πολεμικές τέχνες, η capoeira, να φτιάχνω βίντεο και να παίζω κάτι που εκτός από δουλειά είναι και χόμπι, γιατί το διασκεδάζω. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και μου αρέσουν τα αυτοκίνητα. Ποια ήταν η γνώμη σου για τον Δενδροπόταμο για την γειτονιά που επισκέφτηκες και τι γνώμη σχημάτισες τώρα που ήρθες; Από αυτά που ακούς να λένε για την περιοχή φοβάσαι, δεν είναι μια περιοχή που θα την επιλέξεις για να έρθεις για βόλτα ή για καφέ. Δεν πρόλαβα να δω πολλά από την γειτονιά. Είδα εσάς που είστε πάρα πολύ ευγενικά παιδιά και μου αρέσει πραγματικά πάρα πολύ αυτό που βλέπω. Είμαι σίγουρος ότι παρόλο που είναι μια περιοχή διαφορετική από τις άλλες της Θεσσαλονίκης και παρόλες τις φήμες που κυκλοφορούν, έχει ωραία σπίτια, καταπληκτικά σχολεία, υπάρχει μια ανάπτυξη, οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί. Εύχομαι να γίνεται η περιοχή κάθε μέρα και καλύτερη και πιο ποιοτική. Και εμείς πιστεύαμε ότι ένας Youtuber gamer παίζει μόνο παιχνίδια και ενδιαφέρεται μόνο γι’ αυτά ενώ εσείς κάνετε πολλά ακόμα πράγματα. Το Youtube είναι πολλά. Δεν είναι μόνο ατελείωτες ώρες παιχνίδι. Είναι επικοινωνία, μοιράζεσαι πράγματα με τους ανθρώπους, είναι ευθύνη, γιατί ο κόσμος περιμένει από εσένα κάποια πράγματα. Έχει μέσα του φαντασία, πρόκληση, τέχνη, συναίσθημα. Τι όνειρα έχεις για το μέλλον; Τι θέλουμε όλοι, να είμαστε ευτυχισμένοι, να ζούμε καλά, να κάνουμε ένα δικό μας σπίτι, μια οικογένεια. Απλά πράγματα θέλω και εγώ. Θέλουμε να κάνουμε μερικές ερωτήσεις και στην Κωνσταντίνα, για την δική της σχέση με το Youtube. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με τα βίντεο και με το Youtube, δεν ήξερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό. Ξεκίνησε ο Παναγιώτης να το κάνει και τον βοηθούσα λίγο, σιγά σιγά έμαθα να κάνω τα πάντα, έμαθα να βγάζω φωτογραφίες, να κάνω photoshop, εξοικειώθηκα και λίγο με την κάμερα, γιατί στην αρχή ήμουν πολύ ντροπαλή και ξεκίνησα κι εγώ να κάνω βίντεο. Έχω το δικό μου κανάλι, το οποίο έχει ξεπεράσει τους 100.000 συνδρομητές. Είμαι πιο ελεύθερη, δεν έχει το δικό μου κανάλι μια θεματική και μόνο, παίζω παιχνίδια, μαγειρεύω, κάνω vlog. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τον Παναγιώτη; Είχαμε γνωριστεί στην capoeira, γιατί έκανα και εγώ, τον ήξερα από την σχολή, ήμασταν μαζί στην οδοντιατρική και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Στην αρχή, ο Πάνος διάβαζε συνέχεια οδοντιατρικά βιβλία. Είχε πάρει μια κάμερα και αρχικά φωτογραφίζαμε στόματα, κάποια ωραία σφραγίσματα. Μετά ήρθε και το Youtube. Εγώ ξεκίνησα και την εργασία μου ως οδοντίατρος στα Νέα Μουδανιά στην Χαλκιδική και τα βίντεο τα κάνω παράλληλα. Θα κάνετε μαζί μας λίγη Capoeira πριν φύγετε; Φυσικά, με μεγάλη μας χαρά. Θα παρακολουθήσουμε και λίγο από την προπόνηση σας. Περισσότερα για τον Panos Dent Games: Το κανάλι του για gaming στο Youtube ΕΔΩ Το vlog κανάλι του στο Youtube ΕΔΩ Το instagram του ΕΔΩ (*) Την συνέντευξη πραγματοποίησαν με την καθοδήγηση του Γιώργου Τσιτιρίδη οι: Γιώργος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μπαχάρης, Νίκος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μακρής, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μπατιάς, Κώστας Μπαχάρης, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, Πασχάλης Τσακίρης, Κώστας Παναγιωτίδης, Αντώνης Κανάλης όλοι τους μαθητές δημοτικού.

Read more at: https://parallaximag.gr/thessaloniki/oi-roma-reporters-anekrinan-ton-gnosto-youtuber-panos-dent-game
Οι Roma Reporters ανέκριναν τον γνωστό Youtuber Panos Dent Game! Από Γιώργος Τσιτιρίδης - June 27, 2019 0 Share Οι Roma Reporters είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας και πολυμέσων, που πραγματοποιείται από τον «Φάρο του κόσμου» με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετέχουν σε αυτό παιδιά από τον Δενδροπόταμο που αγαπάνε τη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία και το βίντεο. Στα πλαίσια της ενότητας των συνεντεύξεων, ζητήθηκε από τα παιδιά της ομάδας(*) να επιλέξουν έναν άνθρωπο που θα ήθελαν να συναντήσουν περισσότερο από κάθε άλλον για να του πάρουν συνέντευξη. Σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε πως αυτός είναι ο Πάνος, ο αγαπημένος τους Youtuber. O Πάνος Ευταξίας, γνωστός σε όλους ως Panos Dent Game, δέχτηκε με χαρά να περάσει μια μέρα με τα παιδιά και τους επιφύλαξε και μια έκπληξη. Έφερε στην παρέα μια άλλη αγαπημένη Youtuber των παιδιών, την Κωνσταντίνα. Αυτή είναι η ιστορία τους όπως μας την διηγήθηκαν. Παναγιώτη, από πού κατάγεσαι; Είμαι από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκα γιατί σπουδάζω εδώ και παράλληλα δουλεύω. Τι σπουδάζεις; Σπουδάζω οδοντιατρική. Έτσι βγαίνει και το όνομα του καναλιού στο Youtube, Panos Dent από το Dentist, που είναι οδοντίατρος στα Αγγλικά. Όταν είχα ξεκινήσει το κανάλι είχα βάλει απλά το όνομά μου, Παναγιώτης Ευταξίας, δεν είχα όνομα καναλιού. Ο κάθε ένας έχει ένα όνομα. Οπότε σκέφτηκα τι είναι αυτό που με χαρακτηρίζει και το έκανα Panos Dent. Γιατί διάλεξες να σπουδάσεις οδοντίατρος; Ο πατέρας μου είναι οδοντίατρος. Σαν επάγγελμα το ήξερα από αυτόν και μου άρεσε. Μεγάλωσα από μικρός σε αυτό το περιβάλλον. Ήξερα ότι έπρεπε να διαβάσω πολύ για να περάσω και μάλιστα δεν πέρασα από την πρώτη φορά, δεν τα είχα καταφέρει. Έκατσα όμως έναν χρόνο, διάβασα, έγραψα καλύτερα και πέρασα. Γι’ αυτό να μην απογοητεύεστε αν από την πρώτη φορά δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε έναν στόχο, ένα όνειρό σας. Πώς ήταν τα παιδιά σου χρόνια; Τα παιδιά μου χρόνια μοιάζουν με τα δικά σας. Δεν είχαμε βέβαια το Youtube για να βλέπουμε video, αλλά έπαιζα ποδόσφαιρο, ασχολούμουν με αθλήματα για πολλά χρόνια και είχα το Playstation 2 και έπαιζα πολλά ηλεκτρονικά, γι’ αυτό και τώρα ασχολούμαι με τα παιχνίδια. Μου άρεσε να βγαίνω, να σκαρφαλώνω, να τρέχω με τους φίλους μου, να κάνουμε βόλτες, να πηγαίνουμε στην παραλία. Πώς ξεκίνησες να παίζεις video game; Μικρός με τον αδελφό μου, μας άρεσε να παίζουμε, στην πορεία έβγαιναν συνέχεια καινούργια παιχνίδια. Μου άρεσε να οδηγώ, να πυροβολώ και αργότερα βγήκαν και άλλα ακόμα πιο ωραία παιχνίδια. Το μείωσα πολύ όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο για να διαβάσω περισσότερο. Για να μην σταματήσω όμως και να παίζω, αποφάσισα να γράφω με μια κάμερα τα παιχνίδια που έπαιζα και να τα ανεβάζω στο ίντερνετ και έτσι ξεκίνησα να κάνω τα βίντεο. Γιατί αποφάσισες να γίνεις Youtuber; Τα βίντεό μου δεν συνδέονται αποκλειστικά με το gaming. Τα πρώτα βιντεάκια που έκανα ήταν ασκήσεις Capoeira. Τα πόσταρα στο facebook για να τα δει ο κόσμος. Έτσι έμαθα να χρησιμοποιώ την κάμερα και να ασχολούμαι με τα βίντεο. Μου άρεσε να τα μοιράζομαι, να μου γράφουν σχόλια από κάτω, να μου λένε αν τους άρεσε ή δεν τους άρεσε. Αυτή ήταν η αρχή και έφτασα σήμερα να έχω 300.000 συνδρομητές και πολύ μεγάλη αποδοχή και συμμετοχή από τον κόσμο. Πώς γίνεται και στο βίντεο σου δείχνει και εσένα και το πώς παίζεις; Η μία κάμερα δείχνει εμένα και ένα πρόγραμμα γράφει το παιχνίδι μου. Στο τέλος, στο μοντάζ, βάζω την εικόνα που δείχνει εμένα και μικραίνω το βίντεο που δείχνει το παιχνίδι και βάζω το ένα πάνω στο άλλο. Πώς ετοιμάζεις τα βίντεό σου και ποια είναι τα πιο δύσκολα; Τα δυσκολότερα είναι τα vlog βίντεο. Στα παιχνίδια πατάω και γράφω το παιχνίδι που παίζω και μετά πρέπει να κάνω μοντάζ. Το vlog έχει μια διαφορετική λογική και διαδικασία. Θα πρέπει να πάω ένα ταξίδι, να πάω μια βόλτα και να κουβαλάω τον εξοπλισμό, τις κάμερες και να τραβάω στο αμάξι, όταν περπατάω, στην παραλία. Μου παίρνει μια ολόκληρη μέρα για να κάνω ένα βίντεο και μετά πρέπει να βάλω μουσική, να κάνω το μοντάζ. Κατά πόσο πιστεύεις ότι η τεχνολογία, είτε στους επαγγελματίες, είτε στους απλούς χρήστες, στερεί την εμπειρία και την απόλαυση της πραγματικής ζωής; Όταν είσαι πίσω από μια οθόνη για να αποτυπώσεις την στιγμή, την ζεις τελικά την στιγμή αυτή; Συμβαίνει αυτό σε όλους μας. Αντί να παρατηρούμε κάτι, να ζούμε την στιγμή, κοιτάμε αμέσως πώς θα βγάλουμε φωτογραφία. Πρόσφατα πήγα στην Ρόδο. Πέρασα αρκετή ώρα από την βόλτα μου τραβώντας με την κάμερα. Προσπαθούσα όμως, πέρα από το να κάνω την δουλειά μου, να δω γύρω μου τον χώρο και να ζήσω την εμπειρία. Θα πρέπει ο καθένας να βρει την ισορροπία μέσα του για το πόσο προσκολλημένος πρέπει να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι επικίνδυνο και εθιστικό το gaming; Ένα μαχαίρι είναι επικίνδυνο, αλλά και χρηστικό. Μπορείς να τραυματίσεις κάποιον αλλά μπορείς και να κόψεις. Το gaming είναι σαν το μαχαίρι. Αν κάθεσαι και παίζεις 15 ώρες την ημέρα είναι επικίνδυνο. Αν το κάνεις για διασκέδαση και παίζεις με τους φίλους σου και κοινωνικοποιείσαι είναι καλό. Έχει να κάνει με την χρήση. Το ίδιο ισχύει για σχεδόν όλα τα πράγματα. Π.χ. για το αυτοκίνητο, για ένα φάρμακο. Το target group σου ποιο είναι; Στο gaming, από παιδιά 6 ετών που αρχίζουν και καταλαβαίνουν πώς να παίζουν, μέχρι όποια ηλικία μπορείς να φανταστείς, γιατί το παιχνίδι δεν έχει ηλικιακά όρια. Το vlog το βλέπει ένα λίγο μεγαλύτερο κοινό και όχι παιδιά, γιατί στους μεγαλύτερους αρέσει να κάνουν ταξίδια να μαθαίνουν κάτι καινούργιο. Έχεις έναν ξεχωριστό χώρο που είναι εξοπλισμένος με κάμερες και κάνεις εκεί τα βίντεο σου; Στην αρχή, όπως όλοι, ξεκίνησα από το σπίτι. Εκεί που ζούσα, εκεί που κοιμόμουν, στο γραφείο μου δίπλα, έκανα τα βίντεο. Αργότερα, άρχισα να χρειάζομαι μεγαλύτερο χώρο, έναν χώρο δικό μου, να ξυπνάω και να λέω ότι πάω στην δουλειά μου. Δεν ήθελα εκεί που είναι ο προσωπικός μου χώρος, εκεί να είναι η δουλειά μου, και έτσι σκεφτήκαμε μαζί με έναν άλλο YouTuber φίλο μου, τον Άλεξ, να νοικιάσουμε μαζί ένα στούντιο, να κάνουμε και βίντεο μαζί, να μιλάμε, και έτσι έχουμε έναν δικό μας χώρο μόνο για να φτιάχνουμε βίντεο. Σου αρέσουν τα ταξίδια; Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γιατί έχεις την ευκαιρία να δεις πώς ζουν οι άλλοι άνθρωποι, κάτι που δεν έχεις την ευκαιρία αν είσαι μόνο σε ένα μέρος, σ’ αυτό που ζεις εσύ. Ταξιδεύοντας βλέπεις πολλά διαφορετικά πράγματα, γεμίζεις εμπειρίες και νέες εικόνες. Μου αρέσει η πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει σε πολλές περιοχές στην Ευρώπη, όπως στην Αγγλία. Είναι όμορφο να ταξιδεύεις. Ποια είναι τα χόμπι σου; Η γυμναστική, οι πολεμικές τέχνες, η capoeira, να φτιάχνω βίντεο και να παίζω κάτι που εκτός από δουλειά είναι και χόμπι, γιατί το διασκεδάζω. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και μου αρέσουν τα αυτοκίνητα. Ποια ήταν η γνώμη σου για τον Δενδροπόταμο για την γειτονιά που επισκέφτηκες και τι γνώμη σχημάτισες τώρα που ήρθες; Από αυτά που ακούς να λένε για την περιοχή φοβάσαι, δεν είναι μια περιοχή που θα την επιλέξεις για να έρθεις για βόλτα ή για καφέ. Δεν πρόλαβα να δω πολλά από την γειτονιά. Είδα εσάς που είστε πάρα πολύ ευγενικά παιδιά και μου αρέσει πραγματικά πάρα πολύ αυτό που βλέπω. Είμαι σίγουρος ότι παρόλο που είναι μια περιοχή διαφορετική από τις άλλες της Θεσσαλονίκης και παρόλες τις φήμες που κυκλοφορούν, έχει ωραία σπίτια, καταπληκτικά σχολεία, υπάρχει μια ανάπτυξη, οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί. Εύχομαι να γίνεται η περιοχή κάθε μέρα και καλύτερη και πιο ποιοτική. Και εμείς πιστεύαμε ότι ένας Youtuber gamer παίζει μόνο παιχνίδια και ενδιαφέρεται μόνο γι’ αυτά ενώ εσείς κάνετε πολλά ακόμα πράγματα. Το Youtube είναι πολλά. Δεν είναι μόνο ατελείωτες ώρες παιχνίδι. Είναι επικοινωνία, μοιράζεσαι πράγματα με τους ανθρώπους, είναι ευθύνη, γιατί ο κόσμος περιμένει από εσένα κάποια πράγματα. Έχει μέσα του φαντασία, πρόκληση, τέχνη, συναίσθημα. Τι όνειρα έχεις για το μέλλον; Τι θέλουμε όλοι, να είμαστε ευτυχισμένοι, να ζούμε καλά, να κάνουμε ένα δικό μας σπίτι, μια οικογένεια. Απλά πράγματα θέλω και εγώ. Θέλουμε να κάνουμε μερικές ερωτήσεις και στην Κωνσταντίνα, για την δική της σχέση με το Youtube. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με τα βίντεο και με το Youtube, δεν ήξερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό. Ξεκίνησε ο Παναγιώτης να το κάνει και τον βοηθούσα λίγο, σιγά σιγά έμαθα να κάνω τα πάντα, έμαθα να βγάζω φωτογραφίες, να κάνω photoshop, εξοικειώθηκα και λίγο με την κάμερα, γιατί στην αρχή ήμουν πολύ ντροπαλή και ξεκίνησα κι εγώ να κάνω βίντεο. Έχω το δικό μου κανάλι, το οποίο έχει ξεπεράσει τους 100.000 συνδρομητές. Είμαι πιο ελεύθερη, δεν έχει το δικό μου κανάλι μια θεματική και μόνο, παίζω παιχνίδια, μαγειρεύω, κάνω vlog. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τον Παναγιώτη; Είχαμε γνωριστεί στην capoeira, γιατί έκανα και εγώ, τον ήξερα από την σχολή, ήμασταν μαζί στην οδοντιατρική και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Στην αρχή, ο Πάνος διάβαζε συνέχεια οδοντιατρικά βιβλία. Είχε πάρει μια κάμερα και αρχικά φωτογραφίζαμε στόματα, κάποια ωραία σφραγίσματα. Μετά ήρθε και το Youtube. Εγώ ξεκίνησα και την εργασία μου ως οδοντίατρος στα Νέα Μουδανιά στην Χαλκιδική και τα βίντεο τα κάνω παράλληλα. Θα κάνετε μαζί μας λίγη Capoeira πριν φύγετε; Φυσικά, με μεγάλη μας χαρά. Θα παρακολουθήσουμε και λίγο από την προπόνηση σας. Περισσότερα για τον Panos Dent Games: Το κανάλι του για gaming στο Youtube ΕΔΩ Το vlog κανάλι του στο Youtube ΕΔΩ Το instagram του ΕΔΩ (*) Την συνέντευξη πραγματοποίησαν με την καθοδήγηση του Γιώργου Τσιτιρίδη οι: Γιώργος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μπαχάρης, Νίκος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μακρής, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μπατιάς, Κώστας Μπαχάρης, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, Πασχάλης Τσακίρης, Κώστας Παναγιωτίδης, Αντώνης Κανάλης όλοι τους μαθητές δημοτικού.

Read more at: https://parallaximag.gr/thessaloniki/oi-roma-reporters-anekrinan-ton-gnosto-youtuber-panos-dent-game
Οι Roma Reporters ανέκριναν τον γνωστό Youtuber Panos Dent Game! Από Γιώργος Τσιτιρίδης - June 27, 2019 0 Share Οι Roma Reporters είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας και πολυμέσων, που πραγματοποιείται από τον «Φάρο του κόσμου» με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετέχουν σε αυτό παιδιά από τον Δενδροπόταμο που αγαπάνε τη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία και το βίντεο. Στα πλαίσια της ενότητας των συνεντεύξεων, ζητήθηκε από τα παιδιά της ομάδας(*) να επιλέξουν έναν άνθρωπο που θα ήθελαν να συναντήσουν περισσότερο από κάθε άλλον για να του πάρουν συνέντευξη. Σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε πως αυτός είναι ο Πάνος, ο αγαπημένος τους Youtuber. O Πάνος Ευταξίας, γνωστός σε όλους ως Panos Dent Game, δέχτηκε με χαρά να περάσει μια μέρα με τα παιδιά και τους επιφύλαξε και μια έκπληξη. Έφερε στην παρέα μια άλλη αγαπημένη Youtuber των παιδιών, την Κωνσταντίνα. Αυτή είναι η ιστορία τους όπως μας την διηγήθηκαν. Παναγιώτη, από πού κατάγεσαι; Είμαι από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκα γιατί σπουδάζω εδώ και παράλληλα δουλεύω. Τι σπουδάζεις; Σπουδάζω οδοντιατρική. Έτσι βγαίνει και το όνομα του καναλιού στο Youtube, Panos Dent από το Dentist, που είναι οδοντίατρος στα Αγγλικά. Όταν είχα ξεκινήσει το κανάλι είχα βάλει απλά το όνομά μου, Παναγιώτης Ευταξίας, δεν είχα όνομα καναλιού. Ο κάθε ένας έχει ένα όνομα. Οπότε σκέφτηκα τι είναι αυτό που με χαρακτηρίζει και το έκανα Panos Dent. Γιατί διάλεξες να σπουδάσεις οδοντίατρος; Ο πατέρας μου είναι οδοντίατρος. Σαν επάγγελμα το ήξερα από αυτόν και μου άρεσε. Μεγάλωσα από μικρός σε αυτό το περιβάλλον. Ήξερα ότι έπρεπε να διαβάσω πολύ για να περάσω και μάλιστα δεν πέρασα από την πρώτη φορά, δεν τα είχα καταφέρει. Έκατσα όμως έναν χρόνο, διάβασα, έγραψα καλύτερα και πέρασα. Γι’ αυτό να μην απογοητεύεστε αν από την πρώτη φορά δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε έναν στόχο, ένα όνειρό σας. Πώς ήταν τα παιδιά σου χρόνια; Τα παιδιά μου χρόνια μοιάζουν με τα δικά σας. Δεν είχαμε βέβαια το Youtube για να βλέπουμε video, αλλά έπαιζα ποδόσφαιρο, ασχολούμουν με αθλήματα για πολλά χρόνια και είχα το Playstation 2 και έπαιζα πολλά ηλεκτρονικά, γι’ αυτό και τώρα ασχολούμαι με τα παιχνίδια. Μου άρεσε να βγαίνω, να σκαρφαλώνω, να τρέχω με τους φίλους μου, να κάνουμε βόλτες, να πηγαίνουμε στην παραλία. Πώς ξεκίνησες να παίζεις video game; Μικρός με τον αδελφό μου, μας άρεσε να παίζουμε, στην πορεία έβγαιναν συνέχεια καινούργια παιχνίδια. Μου άρεσε να οδηγώ, να πυροβολώ και αργότερα βγήκαν και άλλα ακόμα πιο ωραία παιχνίδια. Το μείωσα πολύ όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο για να διαβάσω περισσότερο. Για να μην σταματήσω όμως και να παίζω, αποφάσισα να γράφω με μια κάμερα τα παιχνίδια που έπαιζα και να τα ανεβάζω στο ίντερνετ και έτσι ξεκίνησα να κάνω τα βίντεο. Γιατί αποφάσισες να γίνεις Youtuber; Τα βίντεό μου δεν συνδέονται αποκλειστικά με το gaming. Τα πρώτα βιντεάκια που έκανα ήταν ασκήσεις Capoeira. Τα πόσταρα στο facebook για να τα δει ο κόσμος. Έτσι έμαθα να χρησιμοποιώ την κάμερα και να ασχολούμαι με τα βίντεο. Μου άρεσε να τα μοιράζομαι, να μου γράφουν σχόλια από κάτω, να μου λένε αν τους άρεσε ή δεν τους άρεσε. Αυτή ήταν η αρχή και έφτασα σήμερα να έχω 300.000 συνδρομητές και πολύ μεγάλη αποδοχή και συμμετοχή από τον κόσμο. Πώς γίνεται και στο βίντεο σου δείχνει και εσένα και το πώς παίζεις; Η μία κάμερα δείχνει εμένα και ένα πρόγραμμα γράφει το παιχνίδι μου. Στο τέλος, στο μοντάζ, βάζω την εικόνα που δείχνει εμένα και μικραίνω το βίντεο που δείχνει το παιχνίδι και βάζω το ένα πάνω στο άλλο. Πώς ετοιμάζεις τα βίντεό σου και ποια είναι τα πιο δύσκολα; Τα δυσκολότερα είναι τα vlog βίντεο. Στα παιχνίδια πατάω και γράφω το παιχνίδι που παίζω και μετά πρέπει να κάνω μοντάζ. Το vlog έχει μια διαφορετική λογική και διαδικασία. Θα πρέπει να πάω ένα ταξίδι, να πάω μια βόλτα και να κουβαλάω τον εξοπλισμό, τις κάμερες και να τραβάω στο αμάξι, όταν περπατάω, στην παραλία. Μου παίρνει μια ολόκληρη μέρα για να κάνω ένα βίντεο και μετά πρέπει να βάλω μουσική, να κάνω το μοντάζ. Κατά πόσο πιστεύεις ότι η τεχνολογία, είτε στους επαγγελματίες, είτε στους απλούς χρήστες, στερεί την εμπειρία και την απόλαυση της πραγματικής ζωής; Όταν είσαι πίσω από μια οθόνη για να αποτυπώσεις την στιγμή, την ζεις τελικά την στιγμή αυτή; Συμβαίνει αυτό σε όλους μας. Αντί να παρατηρούμε κάτι, να ζούμε την στιγμή, κοιτάμε αμέσως πώς θα βγάλουμε φωτογραφία. Πρόσφατα πήγα στην Ρόδο. Πέρασα αρκετή ώρα από την βόλτα μου τραβώντας με την κάμερα. Προσπαθούσα όμως, πέρα από το να κάνω την δουλειά μου, να δω γύρω μου τον χώρο και να ζήσω την εμπειρία. Θα πρέπει ο καθένας να βρει την ισορροπία μέσα του για το πόσο προσκολλημένος πρέπει να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι επικίνδυνο και εθιστικό το gaming; Ένα μαχαίρι είναι επικίνδυνο, αλλά και χρηστικό. Μπορείς να τραυματίσεις κάποιον αλλά μπορείς και να κόψεις. Το gaming είναι σαν το μαχαίρι. Αν κάθεσαι και παίζεις 15 ώρες την ημέρα είναι επικίνδυνο. Αν το κάνεις για διασκέδαση και παίζεις με τους φίλους σου και κοινωνικοποιείσαι είναι καλό. Έχει να κάνει με την χρήση. Το ίδιο ισχύει για σχεδόν όλα τα πράγματα. Π.χ. για το αυτοκίνητο, για ένα φάρμακο. Το target group σου ποιο είναι; Στο gaming, από παιδιά 6 ετών που αρχίζουν και καταλαβαίνουν πώς να παίζουν, μέχρι όποια ηλικία μπορείς να φανταστείς, γιατί το παιχνίδι δεν έχει ηλικιακά όρια. Το vlog το βλέπει ένα λίγο μεγαλύτερο κοινό και όχι παιδιά, γιατί στους μεγαλύτερους αρέσει να κάνουν ταξίδια να μαθαίνουν κάτι καινούργιο. Έχεις έναν ξεχωριστό χώρο που είναι εξοπλισμένος με κάμερες και κάνεις εκεί τα βίντεο σου; Στην αρχή, όπως όλοι, ξεκίνησα από το σπίτι. Εκεί που ζούσα, εκεί που κοιμόμουν, στο γραφείο μου δίπλα, έκανα τα βίντεο. Αργότερα, άρχισα να χρειάζομαι μεγαλύτερο χώρο, έναν χώρο δικό μου, να ξυπνάω και να λέω ότι πάω στην δουλειά μου. Δεν ήθελα εκεί που είναι ο προσωπικός μου χώρος, εκεί να είναι η δουλειά μου, και έτσι σκεφτήκαμε μαζί με έναν άλλο YouTuber φίλο μου, τον Άλεξ, να νοικιάσουμε μαζί ένα στούντιο, να κάνουμε και βίντεο μαζί, να μιλάμε, και έτσι έχουμε έναν δικό μας χώρο μόνο για να φτιάχνουμε βίντεο. Σου αρέσουν τα ταξίδια; Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γιατί έχεις την ευκαιρία να δεις πώς ζουν οι άλλοι άνθρωποι, κάτι που δεν έχεις την ευκαιρία αν είσαι μόνο σε ένα μέρος, σ’ αυτό που ζεις εσύ. Ταξιδεύοντας βλέπεις πολλά διαφορετικά πράγματα, γεμίζεις εμπειρίες και νέες εικόνες. Μου αρέσει η πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει σε πολλές περιοχές στην Ευρώπη, όπως στην Αγγλία. Είναι όμορφο να ταξιδεύεις. Ποια είναι τα χόμπι σου; Η γυμναστική, οι πολεμικές τέχνες, η capoeira, να φτιάχνω βίντεο και να παίζω κάτι που εκτός από δουλειά είναι και χόμπι, γιατί το διασκεδάζω. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και μου αρέσουν τα αυτοκίνητα. Ποια ήταν η γνώμη σου για τον Δενδροπόταμο για την γειτονιά που επισκέφτηκες και τι γνώμη σχημάτισες τώρα που ήρθες; Από αυτά που ακούς να λένε για την περιοχή φοβάσαι, δεν είναι μια περιοχή που θα την επιλέξεις για να έρθεις για βόλτα ή για καφέ. Δεν πρόλαβα να δω πολλά από την γειτονιά. Είδα εσάς που είστε πάρα πολύ ευγενικά παιδιά και μου αρέσει πραγματικά πάρα πολύ αυτό που βλέπω. Είμαι σίγουρος ότι παρόλο που είναι μια περιοχή διαφορετική από τις άλλες της Θεσσαλονίκης και παρόλες τις φήμες που κυκλοφορούν, έχει ωραία σπίτια, καταπληκτικά σχολεία, υπάρχει μια ανάπτυξη, οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί. Εύχομαι να γίνεται η περιοχή κάθε μέρα και καλύτερη και πιο ποιοτική. Και εμείς πιστεύαμε ότι ένας Youtuber gamer παίζει μόνο παιχνίδια και ενδιαφέρεται μόνο γι’ αυτά ενώ εσείς κάνετε πολλά ακόμα πράγματα. Το Youtube είναι πολλά. Δεν είναι μόνο ατελείωτες ώρες παιχνίδι. Είναι επικοινωνία, μοιράζεσαι πράγματα με τους ανθρώπους, είναι ευθύνη, γιατί ο κόσμος περιμένει από εσένα κάποια πράγματα. Έχει μέσα του φαντασία, πρόκληση, τέχνη, συναίσθημα. Τι όνειρα έχεις για το μέλλον; Τι θέλουμε όλοι, να είμαστε ευτυχισμένοι, να ζούμε καλά, να κάνουμε ένα δικό μας σπίτι, μια οικογένεια. Απλά πράγματα θέλω και εγώ. Θέλουμε να κάνουμε μερικές ερωτήσεις και στην Κωνσταντίνα, για την δική της σχέση με το Youtube. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με τα βίντεο και με το Youtube, δεν ήξερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό. Ξεκίνησε ο Παναγιώτης να το κάνει και τον βοηθούσα λίγο, σιγά σιγά έμαθα να κάνω τα πάντα, έμαθα να βγάζω φωτογραφίες, να κάνω photoshop, εξοικειώθηκα και λίγο με την κάμερα, γιατί στην αρχή ήμουν πολύ ντροπαλή και ξεκίνησα κι εγώ να κάνω βίντεο. Έχω το δικό μου κανάλι, το οποίο έχει ξεπεράσει τους 100.000 συνδρομητές. Είμαι πιο ελεύθερη, δεν έχει το δικό μου κανάλι μια θεματική και μόνο, παίζω παιχνίδια, μαγειρεύω, κάνω vlog. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τον Παναγιώτη; Είχαμε γνωριστεί στην capoeira, γιατί έκανα και εγώ, τον ήξερα από την σχολή, ήμασταν μαζί στην οδοντιατρική και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Στην αρχή, ο Πάνος διάβαζε συνέχεια οδοντιατρικά βιβλία. Είχε πάρει μια κάμερα και αρχικά φωτογραφίζαμε στόματα, κάποια ωραία σφραγίσματα. Μετά ήρθε και το Youtube. Εγώ ξεκίνησα και την εργασία μου ως οδοντίατρος στα Νέα Μουδανιά στην Χαλκιδική και τα βίντεο τα κάνω παράλληλα. Θα κάνετε μαζί μας λίγη Capoeira πριν φύγετε; Φυσικά, με μεγάλη μας χαρά. Θα παρακολουθήσουμε και λίγο από την προπόνηση σας. Περισσότερα για τον Panos Dent Games: Το κανάλι του για gaming στο Youtube ΕΔΩ Το vlog κανάλι του στο Youtube ΕΔΩ Το instagram του ΕΔΩ (*) Την συνέντευξη πραγματοποίησαν με την καθοδήγηση του Γιώργου Τσιτιρίδη οι: Γιώργος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μπαχάρης, Νίκος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Μακρής, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μπατιάς, Κώστας Μπαχάρης, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, Πασχάλης Τσακίρης, Κώστας Παναγιωτίδης, Αντώνης Κανάλης όλοι τους μαθητές δημοτικού.

Read more at: https://parallaximag.gr/thessaloniki/oi-roma-reporters-anekrinan-ton-gnosto-youtuber-panos-dent-game
Οι Roma Reporters ανέκριναν τον γνωστό Youtuber Panos Dent Game!

Read more at: https://parallaximag.gr/thessaloniki/oi-roma-reporters-anekrinan-ton-gnosto-youtuber-panos-dent-game
Οι Roma Reporters ανέκριναν τον γνωστό Youtuber Panos Dent Game!

Read more at: https://parallaximag.gr/thessaloniki/oi-roma-reporters-anekrinan-ton-gnosto-youtuber-panos-dent-game

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου